Abetarja shqip - Shkronja XH

Abetarja shqip


Abetarja Shqip
Shkronja XH


XH e madhe e shtypit, xh e vogël e shtypit!

Shkronja XH është një nga bashkëtingëlloret e gjuhës shqipe dhe
shkronja e tridhjetetretë e alfabetit të saj.
Abetarja Shqip


Abetarja ShqipAbetarja Shqip
Xhixhimësi është një zog i vogël, me pendët e kokës e të shpinës
ngjyrëkafe dhe ato të pjesës së poshtme ngjyrëhiri, me
sqep të madh e me këmbë të shkurtra, që jeton në tufë
zakonisht pranë qendrave të banuara dhe që ushqehet
kryesisht me drithë, ndryshe quhet trumcak apo harabel.
Abetare Shqip Online - Abetarja e Kafsheve
All Right Reserved ©
________________________________________________

No comments:

Post a Comment